Rólunk

Kevés családban marad fenn a gyerekek felsőfokú tanulmányai miatt érzett öröm és büszkeség. A felvételről szóló értesítéskor mindenki boldog, fel sem tételezi, hogy másfél év múlva mennyi feszültség, kimondott vagy csak éreztetett neheztelés forrása lesz a tanulmányokkal való lépéstartás.

Más kárán tanul az eszes … – tartja a közmondás. A felsőfokú tanulmányok vonatkozásában ez különösen igaz. A kreditrendszer liberális, megértő: nem jár azonnali lefejezés kisebb lazaságért, elmaradásért. Csak később kell megfizetni az árát – drágán és nem-kalkuláltan. Közben pedig egyre romlik a szülő-gyerek viszony. A szülő szeretné tudni mennyivel kerül neki többe ez a diploma, mint amire számított, a gyerek meg nem mer mit ígérni, hiszen ő sem így tervezte…

Okulni mások tapasztalatából - ebben szeretnénk segíteni. Hiszünk az adatok mélyén rejlő összefüggések alkalmazhatóságában. Ezért felvállaljuk az egyetemi léttel kapcsolatos tapasztalatok összegyűjtését és feldolgozását. A statisztikai eredményeket félévente közkinccsé tesszük - mindenki tanulhasson a korábbi évfolyamoktól.

Content:

Haba Aniko

Haba Anikó

ELTE TTK Mat.-fiz.-ábr.geom.
KRE pszichológiai tanulmányok

"Szenvedélyem a tanulás, ezt szeretném átadni."

Back-end:

Mirk Mihaly

Mirk Mihály

BME alkalmazott fizikus,
TU Wien méréstechnikus

"No brain, no Problem!"